Clătite proteice din doar 4 ingrediente

Clătite proteice din doar 4 ingrediente

Clătitele proteice sunt o alternativă sănătoasă și delicioasă la clasicele clătite cu zahăr și sirop de arțar. Această rețetă simplă și rapidă necesită doar patru ingrediente de bază și este perfectă pentru cei care își doresc un mic dejun sau o gustare sănătoasă și hrănitoare. În plus, aceste clătite sunt bogate în proteine, ceea ce le face ideale pentru cei care urmăresc să-și crească aportul de proteine fără a renunța la gustul delicios al clătitelor. Iată cum să pregătiți aceste clătite proteice în doar câteva minute!

Ingrediente

  1. 2 banane coapte
  2. 4 ouă mari
  3. ½ ceașcă de făină de ovăz
  4. 1 linguriță de praf de proteine (opțional)

Instrucțiuni

  1. Pregătește ingredientele: Începe prin a coji bananele și a le pisa cu o furculiță într-un bol mare. Adaugă ouăle și amestecă bine până când obții o pastă omogenă.
  2. Adaugă făina de ovăz: Adaugă făina de ovăz în amestecul de banane și ouă. Dacă dorești să îmbogățești aceste clătite cu proteine suplimentare, adaugă și praful de proteine în acest moment. Acesta este un pas opțional, însă va face clătitele și mai hrănitoare și te va ajuta să te simți satul pentru o perioadă mai lungă de timp.
  3. Amestecă bine: Folosește un tel sau o spatulă pentru a amesteca bine ingredientele până când obții o aluat omogen. Asigură-te că nu sunt cocoloașe de făină și că toate ingredientele sunt bine încorporate.
  4. Gătește clătitele: Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Poți folosi un pic de ulei de cocos sau unt clarificat pentru a unge tigaia, deși nu este neapărat necesar, datorită proprietăților antiaderente ale tigăii.
  5. Prăjește clătitele: Toarnă aproximativ o lingură de aluat în tigaie pentru fiecare clătită. Prăjește clătitele timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii și pufoase. Dacă folosești o tigaie antiaderentă, nu va fi nevoie să adaugi ulei în timpul procesului de gătire.
  6. Servește și decorează: După ce clătitele sunt gata, servește-le calde și poți să le decorezi cu felii subțiri de banane, fructe de pădure proaspete, fulgi de nucă de cocos sau o linguriță de iaurt grecesc.

Aceste clătite proteice sunt nu numai gustoase, ci și sănătoase și hrănitoare. Ele reprezintă o sursă excelentă de proteine, fibre și nutrienți esențiali și pot fi adaptate după preferințele tale adăugând diferite topping-uri sau arome. Așadar, încearcă această rețetă simplă și sănătoasă și bucură-te de o gustare delicioasă și hrănitoare fără a-ți compromite obiectivele de nutriție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *