Judetul Dolj, Regiunea turistica Oltenia

 

Comuna Ostroveni

 

Primaria comunei Ostroveni
Primaria comunei Ostroveni

Comuna Ostroveni este situata in extremitatea judetului Dolj pe DN 55 A. Dupa aspectul general predominant al reliefului, comuna Ostroveni este o localitate de campie, iar dupa agentul principal care a generat forma de relief si dupa asezare se incadreaza in categoria localitatilor dunarene.

Clima are caracter temperat continental de campie. vanturile care bat cu regularitate sunt Austrul si Crivatul. Pe raza comunei sunt doua scoli generale, patru gradinite, doua camine culturale, patru biserici crestin ortodoxe, un dispensar uman, un dispensar veterinar, doua farmacii umane, o moare, o brutarie, o baza sportiva cu echipa de fotbal.

Comuna dispune de alimentare cu apa. Populatia totale ste de 5768 locuitori.

Teatrul de Vara Ostroveni
Teatrul de Vara Ostroveni

In spatiul geografic care contureaza astazi satele componente ale comunei Ostroveni, prezenta omului este atestata din cele mai indepartate timpuri, localitatea inscriindu-se intr-o zona veche de populatie si asezari omenesti, urmele de locuinte descoperite recomandand ca asezare umana cu radacini adanci incrustate in istoria noastra.

Scoala cu clasele I-VIII Ostroveni
Scoala cu clasele I-VIII Ostroveni

Economie: Activitatea de baza a locuitorilor comunei Ostroveni este agricultura, sustinuta de cele doua ramuri: cresterea animalelor si cultura plantelor, activitate ce se desfasoara in special in gospodariile individuale. Alte domenii de activitate din comuna sunt serviciile, comertul si turismul. In Ostroveni isi desfasoara activitatea 21 de asociatii familiale, iar suprafata totala agricola este de 5830 ha din care 4714 ha teren arabil, 529 ha pasuni, 587 ha vii si pepiniere viticole si 990 ha fond forestier. Suprafata totala amenajata pentru irigat este de 2200 ha.

Biblioteca comunei Ostroveni
Biblioteca comunei Ostroveni

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro