Muntenia

Una din cele mai extinse a Romaniei, Muntenia (Tara Romaneasca) cuprinde Valea Prahovei, extinzandu-se pana in partea de sud.

Parcul National Bucegi, cuprinde importante atractii turistice, cum ar fi Sfinxul si Babele, stanci "prelucrate" in timp de natura, specii rare de plante, floarea de colt sau garofita si fauna formata din ursul brun si capra neagra, ce poate fi admirata in Masivul Bucegi. Cel mai important obiectiv turistic poate fi considerat varful Omu (2505m)

Istoric Muntenia

Intemeitorul Tarii Romanesti este Negru Voda, voievodul de care se leaga si Balada Mesterului Manole, constructorul care a ridicat Manastirea Argesului.

Dintre cele mai importante localitati amintim Buzaul, centru cultural de o mare importanta, fiind judetul in care s-a gasit "Closca cu pui", tezaur care a apartinut ostrogotilor ce au ajuns pe teritoriul Romaniei, Judetul Ialomita, locul in care s-a nascut Mihai Viteazul primul domnitor care a unit pentru prima data la 1600 cele trei tari romanesti si Turnul Magurele unde romanii au ridicat un castru de o deosebita importanta, Turris.

Obiective turistice Muntenia

 • Muzeul Judetean Pitesti
  Contine sectii de istorie si stiintele naturii care expun piese descoperite in judetul Arges.
 • Manastirea Argesului
  Localizata la Curtea de Arges la o distanta de 150 de km de Bucuresti, dateaza din secolul al XVI-lea.A fost ctitorita in 1547 de catre Neagoe Basarab.
  In apropiere se afla fantana Mesterului Manole. Acest lacas a fost construit prin jertfa lui si a sotiei sale Ana, pe care Manole a zidit-o in peretii bisericii.
 • Manastirea Negru Voda de la Campulung
  Intemeiata in 1215 de Radu Negru Voievod, intemeietorul statului Tara Romaneasca, adaposteste cea mai veche piatra de mormant a unui domnitor pastrata in Romania.
 • Complexul Curtea Domneasca de la Targoviste
  Situat pe malul drept al Ialomitei, cuprinde Casa Domneasca, intemeiata de domnitorul Mircea cel Batran, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Turnul Chindiei.
 • Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici
  Fenomen natural rar intalnit in lume.
 • Focul Viu de la Laptari
  Fenomen al naturii, o flacara ce izvoreste din pamant, se datoreaza emanatiei continue de gaze care se aprind datorita presiunii si frecarii de roca.
 • Muzeul de istorie de la Ploiesti
  Cuprinde expozitia permanenta Mihai Viteazul
 • Muzeul Ceasului de la Ploiesti
  Unic in Romania, expune ceasornice de marimi si tipuri diferite incepand din secolul XVII.
 • Muzeul Petrolului de la Ploiesti
  Este unic in Romania, expune piese legate de istoria extragerii petrolului pe teritoriul Romaniei.

Valea Prahovei - Cele mai vizitate statiuni montane din Romania

Una din cele mai vizitate zona montane din Romania, Vale Prahovei se intinde pe lungimea raului Prahova, avand o mare concentrare de statiuni turistice montane.

Statiunea montana Sinaia aflata la o altitudine de 800m, supranumita "Orasul Regilor" datorita resedintei de vara a familiei regale, statiunea montana Busteni cu noua partie de ski Kalinderu dotata cu cea mai moderna instalatie de transport pe cablu din Romania si nu in ultimul rand, Statiunea montana Predeal situata la cea mai mare altitudine din Romania, respectiv 1035m, Valea Prahovei mentine un flux stabil de turisti indiferent de anotimp.

Oferta de cazare este mai mult decat variata, de la pensiuni de doua stele pana la hoteluri de cinci stele, Valea Prahovei fiind inima turismului romanesc in perioada de iarna iar in perioada de vara, raiul celor ce doresc sa petreca cateva zile in aerul curat de munte si sa evadeze din aglomerarile citadine.

Obiective turistice Valea Prahovei

Castelul Peles ramane unul din cele mai vizitate obiective turistice din zona.
Resedinta de vara a familiei regale, creatie a gustului regelui Carol I al Romaniei (1866 – 1914), dar si a stiintei arhiectilor Johannes Schultz si Karel Liman si a maiestriei unor decoratori prestigiosi ca J.D. Heymann din Hamburg, poate fi considerat cel mai important edificiu de acest tip din Romania.

Avand caracter de unicat, prin valoarea sa istorica si artistica, poate fi considerat si unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro