Neptun

Considerata varful turismului romanesc de pe litoral, in anii trecuti , statiunea Neptun , a pierdut locul fruntas in favoarea statiunii Mamaia ,datorita in primul rand, a incercarilor esuate de privatizare a sa in toti acesti ani , a luptelor in jurul acapararii spatiilor de cazare si a lipsei de investitii serioase in baza de cazare .Totusi numarul hotelurilor privatizate s-a marit iar investitiile facute in unitatile private si construirea catorva locatii noi de mare confort fac ca statiunea Neptun sa ramane in continuare si anul acesta una din cele mai atractive destinatii de vacanta

Punctul forte al statiunii il reprezinta Plaja ,,La Steaguri" care este una cele mai bine amenajate plaje de pe litoral concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia Plaja din Neptun este continuata de cea din Jupiter dar fara a comunica cu cea din Olimp de care este despartita de o zona care apartine Guvernului in care se afla cele mai scumpe vile din Romania, fiind vorba de vilele care au apartinut protocolului de stat (foste ale regimul Ceausescu)

Cluburile de noapte si discotecile in ciuda unor tarife nu prea ieftine sunt aproape arhipline.La gradina de vara si in mai multe cluburi formatii de diverse genuri muzicale asigura la Neptun spectacole seara de seara . Exista posibilitati diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun si sunt o multime de ternuri de tenis si minigolf . De pe plaja La Steaguri se pleaca in croaziere scurte pe mare cu yole si yachturi si firmele de jet-sky sunt prezente pentru amatorii de plimbari motorizate pe mare. Plaja este dotata cu umbrele fixe ,si se pot inchiria sezlonguri, umbrele si alte accesorii de plaja. Margine plajei este flancata de o multime de terase unde se pot servi o varietate de produse alimentare si bauturi racoritoare si alcoolice.

La Hotel Doina se afla o moderna baza de tratament balnear care functioneaza tot anul in care se fac tratamente complexe pentru prevenirea imbatrainirii si pentru inbunatatiera starii de sanatate a organismuluii uman.

Spatiile de cazare din Neptun sunt constituite aprope exclusiv din hoteluri. Cele cateva vile aflate pe malul marii intre Neptun si Olimp sau cele care sunt pe malul lacului Neptun sunt vile de confort ridicat care au apartinut nomenclaturii comuniste inainte de '90 si Regiei Protocolului de Stat dupa caderea comunismului. Anii trecuti cateva din aceste vile s-au privatizat printr-o licitatie organizata de Ministerul Turismului si sunt incluse acum in circuitul turistic. O alternativa mai ieftina la cazarile hoteliere sunt cele cateva blocuri aflate in centrul statiunii Neptun in care proprietarii apartamentelor isi pun la dipozitia turistilor camerele de inchiriat sau chiar apartamente ,, la cheie".

 
 
 
 
   
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro