Mamaia

Statiunea este asezata in partea de nord a orasului Constanta la 5 km distanta.Clima este moderata si temperatura anuala medie este de aproximativ 11 C. In luna Iulie, temperatura medie se ridica in jur de 22 C iar in ianuarie se stabileste in jurul a 0 C.

Cu o capacitate de peste 20.000 de locuri de cazare , situata in zona care separa Lacul Siutghiol de Marea Neagra, statiunea Mamaia a fost inaugurata in 1906, cu ocazia finalizarii lucrarilor de constructie a primului stabiliment balnear. In prezent, statiunea numara peste 60 de hoteluri, dintre care trebuie amintite : Club Scandinavia, Palm Beach, Mamaia (5 stele), hotelurile de 4 stele : Iaki, Majestic, Rex, Savoy, precum si hotelurile de 3 stele: Ambasador, Amiral, Briza, Central , Dorna, Euro Caraiman, Lido, Orfeu, Pelican, Perla, Riviera, sau de 2 stele: Alcor, Aurora, Comandor, Condor, Delta, Doina, Flora, Lotus, Modern, Ovidiu, Parc, Piccadilly, Select, Sulina, Vega.

Ceea ce caracterizeaza Mamaia este plaja intinsa pe o distanta de 8 km, cu o largime de aproape 100 m, precum si faptul ca hotelurile sunt foarte aproape de plaja. In plus, promenada sa este pietonala aproape pe intreaga lungime. Mamaia poate concura oricand cu renumitele plaje de la Cannes sau Saint Tropez, de pe coasta de Azur, datorita nisipului ei fin, dar si a platformei litorale ce coboara lin. Destinata vacantelor in familie, in statiunea Mamaia turistii dispun de terenuri de tenis si de minigolf, cinema si teatru in aer liber care gazduieste anual Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia.

Lacul Siutghiol ofera posibilitatea practicarii sporturilor nautice sau plimbari cu vaporasul pana la "Insula lui Ovidiu", locul unde se spune ca s-ar afla mormantul poetului exilat. Insula ofera posibilitati de cazare si are un restaurant cu specific pescaresc, fiind locul ideal de petrecere a timpului liber. Accesul pe insula se face de la Debarcaderul Tic-Tac din Mamaia cu vaporase de croaziere din 30 in 30 de minute, in perioada sezonului de varf.

Nu trebuie uitat Satul de Vacanta, situat la intrarea in statiunea Mamaia, loc care reuneste, sub aspect arhitectural, 19 constructii specifice unor zone folclorice ale tarii. Potentialul de divertisment al statiunii include un mare numar de discoteci, dotari nautice, terenuri de sport, Casinoul, parcul de distractii "Luna Park", parcul acvatic "Aqua Magic" sau tele-gondola.

Pentru romani, dar si pentru straini, Mamaia continua sa fie ceea ce din start si-a propus: Principala statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre.

 
 
 
 
   
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro