Eforie Sud

Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, la 8-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta.

Statiunea Eforie Sud se distinge printr-un promontoriu de calcar si prin faleza de la a carei inaltime de 25-35 m se deschide o splendida panorama. Nu lipsesc nici discotecile, un teatru in aer liber, bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice.

Plaja este in lungime 2.5 Km, cu latimi variind intre 50-150 m si dispune de spatii medicale de prim ajutor, spatii de alimentatie publica, puncte de agrement nautic. Statiune recomandata indeosebi pentru cei care cauta linistea, tarife mai mici la serviciile turistice si pentru tratamente balneare. Exista un Sanatoriu Balnear care ofera servicii de tratament tot timpul anului si un strand pe malul lacului Techirghiol unde se pot face bai terapeutice.

Oferta de cazare in Eforie Sud este foarte variata, statiunea are peste 2.500 paturi in hoteluri si vile de categorii de 1 sau 2 stele. Centrul de sanatate Baile Reci, situat in apropierea lacului Techirghiol, asigura tratamente cu apa sarata din lac si tratament romanesc Gerovital.

In Eforie Sud se poate ajunge pe sosea: 18 km sud de Constanta pe DN39 (E 87) si 25 km Nord de Mangalia. Sau pe calea ferata: 17 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Sud.

 
 
 
 
   
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro