Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord este o statiune balneoclimaterica permanenta cunoscuta pentru bazele de tratament balnear si este o statiune de vacanta foarte populara, unul din motivele care determina acest lucru fiind preturile rezonabile la serviciile turistice.

Exista 3 centre prinicipale de tratament deschise tot timpul anului: Sanatoriul Balnear Efosan (GRAND) unul din cele mai vechi asezaminte pentru tratarea diferitelor afectiuni prin metode naturale (bai, aerosoli, namol de Techirghiol). Baza de Tratament a Complexului Britania si Centrul SPA al Hotelului Europa care este unul din cele mai moderne si bine dotate centre din Romania. Posibilitatile de cazare sunt foarte multe.

Verile la Eforie Nord sunt fierbinti (temperatura medie in luna iulie depaseste 22 grade Celsius), ierni blande, cu strat subtire de zapada (temperatura medie in ianuarie este de 0 grade Celsius) si de precipitatii scazute.

Plaja statiunii atinge 3 km lungime si latimi de 20 - 100m, marginita in partea de nord de o faleza de peste 30 de metri. Intrarea in mare este lina in unele locuri cu nisip fin, alteori cu nisip si pietre mici, plaja fiind acoperita cu nisip.
In Eforie Nord se pate ajunge pe sosea: 15 km sud de Constanta pe DN39 (E 87) si 29 km Nord de Mangalia, sau pe calea ferata: 14 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Nord.

 
 
 
 
   
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro