Costinesti

Statiunea Costinesti se afla la 28 km de Constanta, la o altitudine de 10 m. Este in general destinatia preferata a tinerilor, liceeni si studenti datorita preturile scazute, aici existand numeroase vile si casute in care se pot caza 2, 3 sau chiar 4 turisti. Datorita adapostului oferit de capul Tuzla, plaja de la Costinesti are o lungime de circa 1 km si o latime cuprinsa intre 10-50 m. Plaja este ideala pentru aerosoli si helioterapie. Aici in timpul veri soarele straluceste intre 10 si 12 ore.

Nucleul statiunii dateaza din 1949, cand a fost amenajata prima tabara de copii. In anii '60 au fost date in folosinta mai multe edificii, printre care vilele "Belvedere", vilele-bungalow, discoteca "Ring" si numeroase casute. In deceniul urmator au aparut Teatrul de Vara si discoteca Vox Maris, care au polarizat si polarizeaza activitatile culturale. De altfel, vacantele la Costinesti sunt marcate de multimedia manifestarilor cultural-artistice care-si gasesc aici conditii dintre cele mai bune prn dialogul direct intre tinerii creatori si publicul generatiei lor. Un lucru specific statiunii Costinesti il reprezinta emisiunile de muzica si informatii transmise de Radio-Vacanta Costinesti.

Obiective turistice:
Lacul Costinesti: Lacul Costinesti cu o suprafa de 7 hectare, are o adancime mica. El este separat de mare printr-un cordon de nisip. Lacul este unicul de pe litoralul Romaniei care nu este alimentat subteran. Datorita gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de namol folosit in tratamentul bolilor reumatice. In cazul in care marea este agitata puteti apela la nautica pentru agrement de langa lac, cu barci si hidrobiciclete.

Epava : Nava Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinand vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului. Vaporul a esuat la inceputul anilor 60 datorita contiilor de vizibilitate redusa din timpul unei furtuni. Noaptea tarziu, vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.
La epava se poate ajunge inot sau cu o ambarcatiune usoara, ultima alegere fiind cea mai recomandata.

Divertisment: Principalele atractii pentru tinerii care vin in Costinesti sunt numeroasele discoteci si baruri. Prima discoteca deschisa in Costinesti a fost discoteca ?Ring?. Acum ea concureaza cu Vox Maris, "Disco Tineretului", "Disco Tropicana", "Disco Max" si multe altele. Printre terase se remarca "White horse", un loc unde impatimitii muzicii rock se vor simti in largul lor. Sunt si numeroase festivale: Festivalul filmului, Gala tanarului actor, Festivalul de Jazz, Noaptea devoratorilor de publicitate, etc. precum si multe concerte ale trupelor in voga din tara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro