Statiunea 2 Mai

Localitatea 2 Mai nu este doar o simpla comuna, in ultimii ani ea a avut un success neasteptat in randul tinerilor turisti care au fost atrasi de atmosfera nonconformista si tarifele reduse la cazare.

Plaja de la 2 Mai nu este amenajata in mod special, nu foarte lata dar foarte placuta. Plaja este marginita la nord de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Intrarea in mare este lina, iar fundul apei nisipos pe toata lungimea plajei. La 2 Mai plaja este deseori ocupata de cei care isi instaleaza corturile, petrecand uneori perioade mari de timp in sezonul de vara. Localurile in zona sunt putine, majoritatea turistilor preferand sa isi petreaca noptile in Mangalia sau la alte statiuni din sudul litoralului.

Cazare in 2 Mai se gaseste numai la vile si case, in zona neexistand hoteluri. Acesta este si unul din aspectele care dau zonei farmecul sau caracteristic. Deasemeni o mare parte din turisti folosesc camparea in corturi amplasate pe plaja sau in curtile localnicilor.

Statiunile se afla intr-un climat temperat continental, cu nuanta maritima. Temperatura pe timp de vara are o medie de 22,4 ?C (luna iulie) iar durata de stralucire a soarelui este de 10 - 12 ore/zi. Climatul maritim este bogat in aerosoli salini si radiatii solare.

Statiunea 2 Mai se afla intre Vama Veche la sud (6km ) si orasul Mangalia (5 km ) la nord. Accesul in statiune se face pe DN 39 (E 87), drumul de la Mangalia spre Bulgaria, sau pe calea ferata pana in Mangalia dupa care se va continua drumnul cu microbuzele pe traseul 2 Mai - Vama Veche.
Statiunea 2 Mai, Dobrogea, Litoralul Marii Negre, cazare
 
Statiunea 2 Mai, Dobrogea, Litoralul Marii Negre, cazare
 
   
Ropenet.ro© 2008 | Contact: turism@ropenet.ro